+47 930 33 940
Fjellveien 78, 1470 Lørenskog
info@fhmh.no

Om Esentepe området

Landlige omgivelser med nok av tumleplass

Landsbyen Esentepe og det landlige området rundt, er blitt et svært attraktivt område for skandinaviske og andre nord Europeiske kjøpere av eiendom. I dette området er det ikke lov å bygge høye bygninger, det vil si høyere en 2 boligetasjer, eventuelt med en takterasse.

Avstanden til Gamle Kyrenia havn er ca 25-32 km avhengig hvor i området ens bolig er. Ved kjøring med privatbil tar det ca 25-30 minutter. Prisen for taxi en vei er ca. 70-90 TL.

fjellsider med furu og andre løvtrær med middelhavet nedenfor. Blå himmel med noen tynne skyer.

Bildet er tatt fra en gåtur på en merket turvei oppe i fjellene ovenfor Esentepe landsby.Sentrum av kommunen er den lille landsbyen Esentepe, som ligger på en topp et stykke opp fra havet. Noe det tyrkiske navnet også gjenspeiler ved å bety noe slikt som “en vindfull topp”. Innbyggertallet var for noen år tilbake på ca. 2500 for hele kommunen. Det inkluderer da Bacheli.  Bacheli ligger noen kilometer øst for selve Esentepe landsby. Det går lokalbuss (Dolmus) mellom Esentepe landsbyen og vestover mot Kyrenia by 6-7 ganger per dag. Dagens siste bussavgangen innover til Kyrenia er i 18.tiden.

Korineum Golf – områdets stolthet

Esentepe området er kjent for den flotte Korineum Golf hotell og Beach Club. Golfbanen er en 18 hulls bane av en krevende karakter og internasjonal standard. På anlegget kan andre en golfspillere glede seg over fasilitetene som restaurant, lunch bar med en nydelig utebalkong, Spaavdeling, konferansefasiliteter og en Beach club med krystall klart vann.  Begge stedene er populære bryllups arenaer.

Korineum Golf Club med gult flagg, med oliventre og Besparkam fjellet i bakgrunnen

De fleste feriebolig anleggene ligger rett på oversiden av hovedveien eller ned mot havet.  Det er en bensinstasjon med minibank, flere supermarked, apotek, noen servicebutikker, og en stor antall restauranter av forskjellige typer beliggende langs hovedveien.  Det kjører isbiler flere ganger pr. dag inn til feriebolig anleggene i sommersesongen. På de forskjellige feriebolig anleggene ligger det ofte en restaurant og/eller en bar, selv om det varierer noe.

strand ved Middelhavet med en bygning med restaurant, dusj, skifterom og parkerte biler.
Esentepe kommunale strand, med lunchbar og garderobe fasiliteter.

Den gamle kystveien brukes til turaktiviteter

Langs kysten går den gamle kystveien, som er populært for turgåing, sykkel og andre trimaktiviteter. Det er større områder med frie naturstrender og strender i forbindelse med anleggene eller beach clubber som Korineum Beach Club. Esentepe kommune har satt istand og organiserer en egen offentlig strand kalt Esentepe beach. Der finner du en lunchbar, solsenger og parasoller til leie  for noen få TL og sammen med dusj og garderobe fasiliteter.

dame som jobber på en grusvei med grønne jorder bak, blomster i grøften og MIddelhavet. I bakgrunnen ser en noen hvitkalkede hus og Besparmak fjellene.
Sykkel, gå og joggeturer er populært på den gamle kystveien i Esentepe området.

Elexus 5* hotell, gedigent og luksuriøst

Det er ca. 10 minutter kjøring til det gedigne og luksuriøse 5*hotellet Elexus. Der er det vannpark, 6 ala carte restauranter, bowlinghall, bufeet restaurant, strand og swimmingpool medfølgende solings fasiliteter , SPA og konferansefasiliteter med casino.  September 2018 betalte vi 180 TL pr. person for en hel dag på anlegget med tilgang til stranden, svømmebasseng og vannskliene.  I tillegg var det inkludert  lekker bufeet lunch inklusive drikke til maten, som inkluderte alt av alkohol, strand håndklær og så mange vannflasker en trengte i løpet av dagen.

Fra baksiden av hotell Elexus ned mot stranden. Med et svømmebasseng liggende i skråningen ned, grønne skråninger, palmer og blå himmel.
Fra baksiden av det gedigne og luksuriøse Elexus 5* hotellet beliggende 10-15 minutter fra Esentepe, Nord Kypros.

Det er bra med merkede gåveier i hele Besparmak fjellene som strekker seg fra øst til vest langs kysten. Esentepe området er intet unntak. Blant annet kan en gå en fin runde som leder frem til Antiphonitis kirke med freskomalinger på kirkeveggene. Kirken daterer seg fra bysants tiden.

Anitifphonitis, den gamle kirken fra bysants, omgitt av grønn skog, med blåhimmel og
I fjellsiden et stykke ovenfor Esentepe landsby ligger den bysantinske kirken Antiphonitis, kjent for dels bevarte freskoer på veggene.

Se bilder, les om severdigheter og ting å gjøre  i Esentepe området
fra vår utleie side:

Korineum Golf Club 18 hulls bane (72 par), les mer her

Korineum Beach Club, les mer her

Antifonitis kirke ovenfor Esentepe landsby, les mer her

Esentepe kommunale strand, les mer her

Elexius 5* hotell og fornøyelser, les mer her 

Elexus 5* hotells tilbud til barn les mer her

Fottur rundt “Five Fingers Mountain”, Les mer her

Om andre aktuelle steder på Nord Kypros fra resten av bloggen, les mer her

Himmelen er blodrød og gul i det solen går ned ved en odde langs Esentepe kysten, Nord Kypros. Bølger som dovent slår inn mot land.
Solnedgangen på Nord Kypros er en av de vakreste i verden.
error: Content is protected !!