+47 930 33 940
Fjellveien 78, 1470 Lørenskog
info@fhmh.no

Alsancak området

Alsancak Nord Kypros – bo sentralt, nær strand og fjell

Alsancak, Nord Kypros er en selvstendig kommune beliggende med Kyrenia by / kommune som nærmste nabo i øst og Lapta / Lapithos kommune i vest. Denne delen av Nord Kypros vest for Kyrenia, har en et godt utvalg av alle tilbud og fornøyelser. Som ekstra bonus har en  på samme tid en nærhet til både hav og fjell. Kollektivtilbudet er svært godt,  fra tidlig på morgenen til sent.  Det går busser til og fra Kyrenia hvert 5.-10. minutt på hovedveien.

Med eiendom i Alsancak, Nord Kypros vil du ha lett tilgang på flere av de luksuriøse 5 * Merit hotellene. Her finner en restauranter, svømmebassenger, beach club’s og flotte SPA tilbud som mot betaling kan benyttes av andre de som er inne boende gjester.  Det samme gjelder for andre hoteller med samme eller en lavere stjerne rangering.

strand med bølger som slår inn med blå himmel og skyer på.
 Stranden ved DenizKizi hotell i Alsancak, Nord Kypros er veldig finkornet og hyggelig. DenizKizi betyr havfrue, noe vi ikke så på stranden en vindfull dag i desember.

Nordsidens beste strender i Alsancak området

I Alsancak området er det mange strender å velge imellom, hvor flere er blant favorittene på den kypriotiske nordkysten. Strendene i området er alle med klart vann og behagelige finkornet sand. De mest populære er beach club’ene Escape Beach  og Denizkizi Hotel Beach. Her finner en tilbud om alt av vannsport aktiviteter.

Escape Beach Alsancak, sett ovenifra med båter utenfor stranden.
Escape Beach er den mestkjente Beachklubben på Nord Kypros. Den ligger i Alsacak rett ved Kibris Townhouses.

Keravansaray Beach og Mare Monte Beach som begge er offentlige strender hvor en betaler for leie av solsenger, parasoller etc. Så har en Camelot Beach og flere andre mindre bukter med strender. I tillegg  kan en betale for å tilbringe dagen i luksus inne på strand/badeområdet området til et av de fire 5* Merit hotellene.

Middelhavet med en båt. Bak er det en strandklubb, en statue oggrønne fjell helt i bakgrunnen av bildet.
Escape Beach sett fra sjøsiden. Området i havet utenfor stranden er et populært  stoppested på vannsport for badebåtene på dagturer.

Nærhet til bredt utvalg av fornøyelse og shopping

Det er et godt utvalg av spisesteder i forskjellig prisklasse, supermarked, bensinstasjon og andre spesial butikker i Alsancak området. Noe ligger i en klynge nede ved hoved veien, mens det også er tilsvarende å finne i det lille landsby sentrum av Alsancak. Dette består av gater med forskjellige butikker, skoler, kommunehuset, lokale kafer og andre servicebedrifter.

Beveger en seg østover mot Kyrenia på den nedre hovedveien, vil en etter kun 5 minutters kjøring oppleve at butikker og serverings steder ligger tett i tett helt inn til Kyrenia sentrum. Når en kjører fra Alsancak er det svært gunstig at en kan svinge opp på den øvre motorveien, som frakter en raskere inn til Nicosia og mot Ercan flyplass. Effektiv kjøretid til Ercan flyplass er ca 1 time.  Til Larnca Flyplass på den Gresk-Kypriotiske siden er kjøretiden 1 time 30 minutter.

Vinranker i en åsside, Hyttene som er hotellrommene ligger på høyre side på rad og rekke. Fjellene i bakgrunnen og høy blå himmel.
Vinranker og Gilhams hotells nydelige hytter beliggende skrått bakover oppover i fjellsiden mot restauranten og vingårdens bygninger.

Grønne “perler” i Alsancak, Nord Kypros

Gilham Vineyard hotel og restaurant åpnet i 2016. Stedet ligger vakkert til i fjellsiden ovenfor Alsancak.Det er flere godt merkede turveier opp i fjell området, som kobler seg på resten av turveinettet i Besparmak fjellene.

Landsbyen Ilgaz som ligger knappe 100 meter på baksiden av vingården finnes et super sjarmerende frokost sted som serverer den legendariske tyrkiske frokosten. Etterpå kan en rusle rundt i landsbyen og se på de vakkert restaurerte villaer.

Green Heights park ligger  i åssiden ned til hovedveien gjennom Alsancak. Dette er en vakker botanisk hage med svømmebasseng og restaurant. Her kan en tilbringe dagen i ro og fred, mens en spiser, bader og slapper av.

En park hvor biologisk mangfold skal beskyttes og med opplyste trimløyper er det nyeste tilskuddet i Alsancak, Nord Kypros området. Der finner du også en kafe, minibank og parkeringsplasser. Parken er omgjort fra en militærleier og er den første av sitt slag på Nord Kypros.

Stort grønt område med trær og fjellkjede i bakgrunnen med havet ned til venstre .
I Alsancak har ordføreren fått om regulert en militærleier til en nasjonalpark med turløyper for både sykkel og gåtur.

Tett med bussavganger og fire Merit 5* luksus hotell

Langs hovedveien går det småbusser frem og tilbake til Kyrenia hele dagen med max 10 minutters mellom rom. Taxi til en vei til Kyrenia sentrum koster ca 50 TL avhengig av tid på døgnet og sjåføren. Det er rimelig å komme seg rundt Nord Kypros. Leiebil foretrekkes av mange, spesielt i perioden med den høyeste varmen. Området er kjent for en veldig god engelsk skole, slik at i tilknytning til denne  finnes en stor andel engelskspråklige fastboende .

Solnedgangen maler himmelen rosa over Middelhavet på Nord Kypros.
Nordkysten av Nord Kypros har en av de nydeligste solnedganger i Middelhavet. Rundt Kl. 19.30 i i Alsancak i sommermånedene begynner denne naturens forestilling, hvor solen og dagen forsvinner ned i havet med fantastiske farger.

Alsancak, Nord Kypros er kjent på øya for å huse de flotte 5* Merit hotellene. Her finnes det et utvalg av “ala cart” restauranter, barer, nattklubb, underholdnings show, casino m.m. Prisene er svært gunstige på hotellenes forskjellige “fine dining” på restauranter. Du er hjertelig velkommen som betalende gjest, blant hotellets inne boende gjester.

Restaurant med lekre grønne gardiner og duker, gjort klar for gjester.
Du finner en høy standard og svært god kvalitet på maten, selv om prisen er svært gunstig sammenliknet med norske priser.

For kvalitets leiligheter  i dette området med 2 soverom  les mer her.

Se bilder, les om severdigheter og ting å gjøre i Alsancak området fra vår utleie side:

Påskemiddag på Merit Royal 5* italienske restaurant til Norske Mc Donald pris, Les mer her.

I fjellsiden ved Alsancak, Nord Kypros første Vingård, Gilham Vineyard Hotel,   Les mer her

Kongelig utsikt over Alsancak fra St.Hilarion, les mer her 

Frokoststedet i Ilgaz fjelllandsby med Tradisjonell Tyrkisk en søndag morgen,   les mer her

Om turveiene, her rundt Besparmak fjellet Five-fingers-mountain  les mer her 

For andre tips om Nord Kypros for hverdag og oppdagelser på vår utleie side. Les mer her.
For diverse opplevelser scroll og les på hele bloggen   

error: Content is protected !!